15 Eylül 2012 Cumartesi

FIRINDA IZGARA ÇİPURA

Balığı fırının ızgara telinde pişirmeyi deneyen var mı? Biz geçtiğimiz hafta sonu denedik güzel de oldu.Daha önceden burada balığı poşette buğulama gibi pişirerek yapılan bir tarif vermiştim.Bir de balığı ızgara havasında yemek istedik ve ızgara makinemiz olmayınca bu yöntemi denedik.
 
 
Edindiğim tecrübeyi şu şekilde paylaşabilirim ki kızartmaya göre çok daha az koku çıkıyor fakat poşette pişirmeye göre biraz daha kokulu ve kirletici bir işlem oluyor ama lezzeti gayet yerinde oluyor.Zaten çipurayı kızartma düşünemiyorum çünkü bu güzelim balık en çok buğulama ya da ızgara yapılmayı hak ediyor bence.Peki nasıl yaptık biraz onu anlatayım.
 
Yapılışı: Balıkçıda temizlettiğimiz çipuralarımızı bir güzel yıkadık ve hem içini hem de dışını fırça yardımıyla yağlayıp ardından tuzladık ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızın sadece üst ızgara ayarını çalıştırarak balıklarımızı fırın telinin üzerine yerleştirdik.Telin altına da içine çok az su koyduğumuz tepsimizi yerleştirdik.Böylece akan yağ ve balık suyu fırınımızı mahvetmemiş oldu.
 
 
 
Balıklarımızın üzeri iyice kızarınca öbür yüzünü çevirip bir de bu yüzünü pişirdik ve sıcak sıcak servisimizi yaptık.Yanına da bir mercimek çorbası, bol yeşillik ve domatesli soğan salatası ayarladım.Sadece son şunu belirtmek isterim balığınız ızgaraya çok az yapışabilir ama önemli bir zayiat olmaz afiyet olsun =)

2 yorum: