15 Ocak 2011 Cumartesi

EKMEK PİZZA

Eşim çok sevdiği için sıklıkla yaptığım bir kahvaltılık ekmek pizzalar.Hem yapması kolay hem de lezzetliler.Ekmek pizzalarınızı hangi malzeme ile yapacağınız aslında sizin damak zevkinize kalmış.Ben beğendiğim bir karışımı aşağıda sizinle paylaştım hangi malzemeden ne kadar koyacağınız tamamen sizin isteğinize kalmış.En alttaki fotoğraflarda da sosis ve zeytin yerine, salam ve mısırı denedim ve ayrıca kare tost ekmeğine ketçaplı da denedim tercih sizin...



Malzemeler:
  • 1 ekmek
  • 1 domates
  • Tereyağı
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Siyah zeytin
  • Sosis
Yapılışı: Öncelikle dilimlediğiniz ekmekleri az yağlanmış tepsimize yan yana dizelim.Daha sonra önceden dışarıda kendi kendine yumuşamaya bıraktığımız tereyağını ekmeklerimizin üzerine sürelim.Daha sonra geri kalan malzemelerimizi geniş bir kasede minik minik doğrayıp hepsini karıştıralım.Daha sonrada tereyağı sürdüğümüz ekmeklerimizin üzerine karışımdan yeteri kadar koyup daha önceden ısıttığımız 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirelim.Ekmek pizzalarımız artık yemeye hazır afiyet olsun.



Not: Ekmek pizzalarınızı ketçaplı denemek istiyorsanız ekmeklerinize tereyağı sürdükten sonra tereyağının üzerine bir kat ketçap sürüp daha sonra karışımı ekleyerek farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.Ketçap sevenler bir de böyle denesin derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder